Janica Karasti photography – made with love

Valokuvaus voi olla muutakin kuin kaunista pintaa. Valokuva antaa aina viestin katsojalleen. Miten sinä katsot itseäsi, lastasi tai parisuhdettanne? Haluatko viestiä yrityksesi vision myös tehokkaammin asiakkaillesi?

Se, miten näet esimerkiksi itsesi, vaikuttaa täysin siihen, mitä luot elämääsi. Kaunis kuva, joka tuo potentiaalin esiin, antaa aina enemmän.

Valokuvaajan urani lähti siitä hetkestä, kun tein 15-vuotiaana elämäni ensimmäisen mustavalkokuvan koulumme pienessä pimiössä. Muistan aina sen hetken taian, kun kuva alkoi hahmottua paperille. Olin kuvannut isovanhempiani ja tämä kuva on minulla edelleen kirjahyllyssäni muistona siitä hetkestä, joka johdatti elämäni kohti unelma-ammattiani. Kuvan muodostumisen ihme pitää minua edelleen vallassaan.

Aidot tunteet ja aidot ihmiset sekä elämä kaikessa kauneudessaan, sen haluan ikuistaa. Kamera on minulle työväline johonkin suurempaan. En ole tekniikkakeskeinen kuvaaja, sillä mielestäni valokuvaus on parhaimmillaan juuri näkemistä ja tuntemista. Toki kuvan pitää silti olla teknisesti onnistunut ja laadukas. Voisikin sanoa, että en kuvaa kameralla - kuvaan persoonalla. Tulen todella helposti toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja sopeudun uusiin tilanteisiin vaivatta. Se antaa minulle rohkeutta tehdä kaikkea uutta ja usein myös ehdottaa sinulle jotain, jota et ehkä ennen ole kokeillut.

Valokuvaajana olen tehnyt hyvin monentyyppisiä töitä. Uuden luominen ja jatkuva kehittyminen on minulle tärkeää. Ajattelen asioita aina myös asiakkaan näkökulmasta ja pyrin tekemään kaiken alusta loppuun mahdollisimman helpoksi ja vaivattomaksi.

Eniten kehuja asiakkailtani saan siitä, että minun kanssani on helppo työskennellä. Kamera välistämme unohtuu, kun kyse on ihmisten kohtaamisesta. Jokainen asiakas on yhtä tärkeä ja teen työni mielellään ajan kanssa, jos se vain on mahdollista. Osaan myös hakea jokaisesta ne parhaat puolet ja autan kokonaisvaltaisesti onnistumaan kuvassa. Parasta palautetta onkin se, kun ihmiset kehuvat minua edelleen eteenpäin, silloin tiedän tehneeni työni oikein.

Uusimpana aluevaltauksena olemme yhdessä valmentaja Paula Immon kanssa suunnitelleet kuvauspaketteja, joissa henkinen valmentaminen ja valokuvaus pintaa syvemmältä tuodaan yhteen ainutlaatuiseksi, vahvasti vaikuttavaksi kokonaisuudeksi, valmentavaksi valokuvaksi®. Tässä olemme tietääksemme pioneerejä niin Suomessa kuin maailmallakin.

Koulutukseltani olen medianomi (AMK) ja valokuvaaja (VAT) ja olen suorittanut myös valokuvaajan erikoisammattitutkinnon (VEAT) kuvajournalismin suuntautumisvaihtoehdosta. Olen opiskellut lisäksi yrittäjän ammattitutkinnon ja tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon Tiimiakatemiassa. Ennen valokuvausuraani olen työskennellyt vuosia toimittajana ja kirjoitan vieläkin jonkin verran.

Olen ollut mukana vuosia myös valokuvaajan ammattitutkinnon ja yrittäjän ammattitutkinnon koulutuksissa sekä tutkintotilaisuuksien työelämäarvioijana että mentorina. Minulla on myös näyttötutkintomestarin pätevyys. Järjestän nykyisin koulutuksia valokuvauksesta mm. yrittäjille. Mentoroin myös muutamia aloittavia yrittäjiä vuosittain.

Nykyisin teen lisäksi kevyitä videoprojekteja ja yritysten somenäkyvyyteen liittyviä toimeksiantoja, niistä löydät paremmin tietoa nettisivuilta www.somehiiri.fi

Kun tarvitset ennakkoluulottoman ja monipuolisen kuvaajan käyttöösi, soita minulle! Huomaathan kuitenkin, että kalenterini on välillä melkoisen buukattu. On siis hyvä olla yhteydessä hyvissä ajoin.

Otteita asiakastyytyväisyyskyselystä

Ei kerrassaan mitään huomautettavaa. Kuvaus oli minulle mahtava elämys, jota muistelen vieläkin hymy huulilla Janican rento olemus ja aitous tekivät niin kuvista kuin kuvaamisesta ainutlaatuista. En ota valokuvia kyllä ikinä missään muualla, aivan mieletöntä osaamista!!

Käyttäisin Janican valokuvauspalveluita uudestaan siksi, että niihin voi LUOTTAA. Vaikka joku toinen olisi halvempi, niin mieluummin tilaisin kuvauksen Janicalta kuin käyttäisin vähemmän rahaa johonkin, mistä voi tulla mitä sattuu. Uskon myös, että hän ymmärtää "visioni" eli ei tee työkseen omia taideteoksia vaan asiakkaan maun mukaan. Kaikenkaikkiaan pidän Janicaa kovan tason ammattilaisena. Luotettava, joustava, tyylitajuinen, tilannetajuinen... ihana.

Jokainen kuvaussessio Janican kanssa on ollut ainutlaatuinen, mieleenpainuva ja mukava. Olemme saaneet perheemme tähtihetkiin ja työkäyttöön aina laadukkaat, sopivat ja aina oman maun mukaiset kuvat. Janica kuuntelee asiakasta ja pyrkii täydelliseen asiakastyytyväisyyteen joka kerta. Kuvaustilanteet rentoja ja inhimillisiä, ei pönötystä. =)

Secret box kuvauksessa käyneenä voin suositella lämpimästi Janicaa. Itseäni jännitti etukäteen, mutta jo ekalla tapaamisella Janicasta sai niin välittömän vaikutelman että kuvaus menikin sitten ihan luontevasti ja rennosti. Jos joku epäröi secret box kuvaukseen menoa, niin voin vain rohkaista, se oli kaikkiaan hieno kokemus ja lopputuloksena upeita kuvia. Kiitos Janica!

"Olen ollut Janicalla niin valokuvattavana kuin videoitavanakin ja molemmista voin sanoa, että hommat hoituvat todella helposti hänen kanssaan. Sä voit mennä Janican luokse oman ideasi kanssa ja hänellä on aina ehdotuksia, että miten ne kannattaa toteuttaa. Lisäksi Janicalla on ilmiömäinen kyky ohjata ja ohjeistaa niin valokuvien kuin videoidenkin kanssa, jotta lopputuloksesta tulisi paras mahdollinen."

Janica on ihana ja luotettava kuvaaja, saa kuvattavan nopeasti rentoutumaan (secret box). Janica sai isommankin naisen tuntemaan itsensä kuvauksen arvoiseksi ja jopa itse löysin itsestäni kauniita puolia valmiissa kuvissa!

Tarvitsen työssäni säännöllisesti uusia kuvia, eikä riitä, että ne ovat vain teknisesti hyviä, vaan on tärkeää, että niistä välittyy oikea tunnelma ja viesti. Janicalla on kyky havaita millaisessa mielentilassa kuvattava on ja hän osaa ohjata hänet oikeaan suuntaan juuri oikean lopputuloksen takaamiseksi.

Janica ei tee töitä kello kaulassa ja se on hyvä se! Kuvaaja on aidosti kiinnostunut kuvattavistaan ja omistautuu kunnianhimoisesti kuvaustilanteessa parhaan tuloksen saavuttamiseksi!

Kuvaus oli rento ja todella ihana lasten kanssa. Kuvaus tehtiin lasten ehdoilla.

Janica on ihana, iloinen ihminen ja saa kuvattavat hyvälle tuulelle ja iloiseksi jo omalle olemuksellaan!

Lisää referenssejä