Tahdon sinut - merkityksellinen hääkuvaus

Monesti hääpäivänä keskitytään juuri siihen hetkeen ja päivään, ollaan tässä ja nyt. Loppupeleissä kysymys on kuitenkin pitkän ajan sitoutumisesta. Mielessä siintää yleensä yhteinen vanhuus ja pitkä yhteinen elämäntaival. Noin puolet pareista onnistuvat tavoitteessaan mutta toinen puoli eroaa syystä tai toisesta. Mitä jos jo häiden aikaan panostettaisiin siihen, että yhteinen elo voisi todella jatkua pidempään?

Tämä kysymys on vaivannut minua jo vuosia. Mitä jos se tunne, mikä hääpäivänä oli käsillä, voisikin kantaa vielä mahdollisten vaikeuksien yli?

Mielestäni hääkuva on yksi asia, joka voi tuoda voimia jatkaa yhdessä. Ei mitkään tekohymyt seinällä, väännetyt poseeraukset ja hieno valo – ne ovat pelkkää pintaa vain vaikka toki hääkuvan täytyy olla laadukas ja silmiä hivelevä ja siihen täytyy valokuvaajan panostaa kaikki osaamisensa. Mutta mitä jos seinällä olisikin käsin kosketeltavana myös se aito tunne, joka sillä hetkellä vallitsi, niin että pääset siihen tunteeseen käsiksi joka kerta, kun syvennyt katsomaan kuvaa tai vain vilkaiset sitä. Se nimittäin lähettää joka kerta viestin alitajuntaasi ja puolisollesi se toimii samoin.

Mitä jos kuva siis sisältäisi lupauksen – minä lupaan tahtoa sinut, joka ikinen päivä. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Tämän takia teen hääkuvat Beloved-menetelmällä, jonka opin huippukuvaaja Jesh de Roxin työpajassa Lontoossa ja jota olen vuosien varrella jalostanut paremmin suomalaiseen mentaliteettiin sopivaksi. Sen avulla kuviin saadaan aitoja tunteita, hetkiä ja tilanteita, jotka eivät ole poseerattuja, vaan kumpuavat suoraan sydämestä. Kuvaus on myös ainutlaatuinen kokemus, kahdenkeskistä luksusta hääpäivän hälinässä. Upea mahdollisuus todella pysähtyä kuuntelemaan, mitä toinen oikeasti tuntee ja ajattelee. Monelle toteuttamani kuvaus onkin ollut jälkikäteen ajateltuna koko hääpäivän paras ja mieleenpainuvin hetki.

Koko päivän pakettiin sisältyy myös koekuvaus, jossa käyttämäni tekniikka tulee parille tutuksi ja saatte myös rennommat kuvat teistä, joita voi käyttää hyödyksi esimerkiksi hääpäivän koristeluissa tai hääkutsuissa. Kun kuvaaminen yhdessä on jo tuttua, ei kuvaus hääpäivänäkään jännitä. Ja kun yhdessä on käyty läpi mistä kuvista juuri te pidätte, on minun helppoa toteuttaa kuvat mahdollisimman pitkälle teidän toiveidenne mukaan myös hääpäivänä. Koko päivän kuvaukseen kuuluu myös dokumentaarista kuvausta vihkimisessä ja juhlissa sekä kaikki parhaat, tunteikkaat otokset vapain käyttöoikeuksin ja painokuntoon käsiteltynä. (Määrä vaihtelee häistä riippuen yleensä 100-300 kpl)  Ne tulevat myös nettigalleriaan, josta ne saa jakaa vaikka kaikille häävieraille. Juhlissa voidaan ottaa yhteispotretteja myös vieraiden kanssa. Suhtaudun myös dokumentaariseen kuvaukseen niin, että tulen kokemaan häänne, en vain näpsimään kuvia. Sitä kautta pääsette katsomaan juhlat vuosi vuoden jälkeen kokonaisvaltaisesti ja palaamaan ihaniin muistoihin kunnolla, kun kuvakokoelma niistä on mietitty ja monipuolinen kokonaisuus.

Tämän lisäksi olen ryhtynyt yhteistyöhön aivan loistavan henkisen valmentajan Paula Immon kanssa, joka pitää parille preppaustuokion ennen häitä. Tämä valmennus on mahtava sijoitus tulevaisuuteen ja antaa eväitä niihin hetkiin, kun on vaikeaa tahtoa. Valmennus antaa ymmärrystä sinua itseäsi ja toista kohtaan sekä työkaluja parisuhteen sykleihin. Muistatte valmennuksen opit myös hääkuvien kautta, koska se on osa tätä kokonaisuutta. Ja tiedätte, miten toimia mahdollisten vaikeuksien koittaessa. Haluan sisällyttää tämän hääkuvauspaketteihini tästä lähtien aina, sillä näen sen sisältävän todellista arvoa yhdessä hääkuvaukseni kanssa toteutettuna. Valmennus ei ole jäykkä tai vakava tilaisuus, vaan hieno mahdollisuus pysähtyä hetkeksi puhumaan teistä. Ennen häitä se voi antaa myös vielä loistavan buustin parisuhteellenne, jolloin häät ovat entistä lämpimämpi kokemus.

Tämä on ainutlaatuinen kokonaisuus, joka on meidän pioneerityötämme Suomessa. (Ja emmepä ole maailmallakaan moiseen vielä törmänneet.)

Koko päivän hääkuvauspaketti, sisältäen suunnittelupalaverin yhteydessä pidetyn koekuvauksen, Paula Immon valmennuksen ja noin 8 tuntia kuvausta hääpäivänä on 2098 euroa. (+ Mahdolliset matkakustannukset muualle Suomeen.)

Muotokuvaussessio hääpäivänä ja Paula Immon valmennus on 798 euroa. (+ Mahdolliset matkakustannukset muualle Suomeen.)

Muotokuvaussession voi toteuttaa valmennuksineen myös vaikka vuosipäivän kunniaksi.